Romjuls syssel

Fikk garn i julegave av ei god venninne, og fikk lyst å strikke av det med en gang. Det heter ON line supersocke 6-fach, og strikkes på pinne 3-4. Jeg strikker ganske løst, så jeg valgte pinne nr. 3. Mønsteret jeg valgte til "skaftet" (husker ikke hva det heter i farten) stammer fra en håndarbeidsbok fra samme dame :) Det heter stigemønster og strikkes slik: strikk 2 m vr, 7 m r, 2 m vr, 7 masker r osv. i 4-5 omganger. Så strikkes en vrang omgang, og mønsteret starter på nytt igjen. Da blir det stigemønster.

Nå har jeg begynt å strikke ullsokker med dobbelt tråd til husbonden. Han liker tjukke sokker, derav dobbeltgarnet. Har brukt både ovennenvnte garn og Pt5 sammen. Bilde kommer!

Ellers vil jeg kjøpe en bok av Arne&Carlos, der de har et herlig mønster på strikka putetrekk. I tillegg har jeg fått mønsteret på en flott kofte som jeg har lyst på til meg selv. 

Har også sett meg ut en garnbutikk i NY, når vi skal dit i april  http://www.lionbrandyarnstudio.com/. Den ble anbefalt hvis man skulle besøke kun en garnbutikk der. La spesielt merke til Sjømannsgarnet, der de har beholdt lanolinet. Det har jeg lyst å kjøpe. Blant annet. 

Så strikkelysten er på topp for tiden, og da gjelder det å bli ferdig med et prosjekt for å få begynt på neste. Glemte å si at jeg har kjøpt bomullslerret på Ikea http://www.ikea.com/no/no/ som jeg skal prøve å eksperimentere litt med. Kjøpte symaskin for noen år siden, som omtrent ikke har blitt brukt. 

2 kommentarer

baravara

01.01.2014 kl.14:49

Så koselige! Fine farger.

Morsomt at du har Sibirkatter, nydelige dyr <3

Kongskogens

02.01.2014 kl.07:55

Gratulerer til deg og meg, du er den første som kommenterer bloggen min! Takk for det :) Når jeg har litt bedre tid, skal jeg inn og sjekke din blogg, baravara :) Tittet litt kjapt innom, og så at du bor på Hamar. Da bor vi ikke langt fra hverandre :) Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

hits