Surdeigstarter

I og med at folk med glutenintoleranse tåler bedre surdeigsbrød, har jeg lett etter en grei oppskrift på surdeigstarter i flere år. Nå har jeg endelig funnet en som fungerer for meg og mitt kjøkken. 

 

Surdeigstarter

Et økologisk eple

Litt mel

Litt vann

 

Rasp eplet oppi en skål av plast/glass. Skallet skal også med, da det er der villgjæren sitter. Altså det som er aktiva i deigen. Epleskrotten kan kastes. Ha i mel og vann, og rør rundt til deigen akkurat faller av skjeen. Litt bløtt mao. Viktig at det ikke brukes redskap av metall til surdeig, da surdeig ikke er begeistret for det. 

La starteren stå under lokk i 3-4 dager på kjøkkenbenken el lign. Når den har hevet seg til dobbel størrelse, tas halvparten over i annen plast/glasskål. Resten kastes. Tilfør mel og vann, rør rundt og la stå under lokk noen dager til. Gjenta denne prosessen til starteren hever seg til det dobbelte på et døgn. Da er den klar til å brukes. 

Hvis noen er interessert i hvordan jeg baker brød, så legg igjen en kommentar så skal jeg skrive oppskrift. 

3 kommentarer

Vibeke

24.11.2016 kl.22:04

Tak for din opskrift på surdejsstarter. En opskrift på hvordan du laver surdejsbrød vil jeg gerne have også:) Tak

Inger

25.11.2016 kl.15:21

Vibeke: Håper du kan bruke starteren du også. Jeg legger ut brødoppskrift om 2-3 dager :)

Vibeke

25.11.2016 kl.22:31

Hej Inger. Tak.). Jeg glæder mig. så er min starter nok også klar. Tak.:)

Skriv en ny kommentar

hits